16. 6. 2025   |   svátek má Zbyněk
 

Červená řepa pečená v soli

Název Množství a jednotka
červená řepa 4 - 5 ks
sůl 1 kg

Kuchyně: italská
Příprava: 05 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Červenou řepu vcelku omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Do pekáčku s vysokými okraji nasypeme kilo soli (nebo podle potřeby), do soli posadíme řepy tak, aby byla vidět polovina a dáme do vyhřáté trouby péct na 180° asi hodinu a půl až dvě hodiny, podle velikosti řepy. Po upečení necháme řepu chvíli odpočinout, nepícháme hned do horké řepy, vystříkne vřelá šťáva! Upečenou řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohu k masu, se zeleninou, s balkánským sýrem, sýrem feta nebo jen tak.


 


RECEPTY

Thajské vepřové soté (Phad Gra Pao Mu)

Postup: Česnek oloupeme a společně s chilli papričkami rozmixujeme na pastu. Pokud máme... zobrazit recept

RECEPTY

Panenka s kaštanovou omáčkou

Postup: Kaštany nařízneme do kříže, vložíme do vroucí vody a povaříme asi 40 minut.... zobrazit recept

RECEPTY

Knedlík s vajíčkem

Postup: Na každou porci potřebujeme asi 3-4 plátky knedlíku. Knedlík nakrájíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Marinovaný pstruh

Postup: 2 filety ze pstruha dáme do nádoby, kůži dolů. Posypeme jej cibuli nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Bylinková marináda

Postup: Do mísy, ve které budeme nakládat maso, nalijeme olej - podle množství... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Il Mercato

Italská restaurace Il Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na...